RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Морози та шар снігу до 270 см: яка погода буде у Карпатах наприкінці зими

Кінець зими відзначиться чудовою погодою для туристів - наявність снігу, відсутність вітру і яскраве сонце якнайкраще сприятимуть відпочинку на гірськолижних курортах України.

Буковель

Температура повітря у Буковелі удень триматиметься здебільшого на нульовій позначці, лише 27 та 28 лютого вона може знизитися до -3 градусів. Уночі буде морозно – стовпчики термометрів показуватимуть до -6–9 °С. Вітру майже не буде: його швидкість ледь-ледь перевищуватиме 2 м/с, лише 3 березня можливе підвищення цього показника до 4,3 м/с. Приблизно через день, переважно вночі, ввечері або зранку, можливі невеликі снігопади. Висота снігового покриву на курорті сягає близько 70 см.

Славське

У Славському очікується похмура погода, проте частота опадів стала значно нижчою. Невеликий сніг випаде 23, 24, 26 та 27 лютого, а також 3 березня. Висота снігового покриву становить лише близько 10 см. Уночі можливі морози до -2–5 °С, удень — плюсова температура (+1–4 °С).

Драгобрат

Погода на високогірному курорті відзначиться температурою від 0 °С до -3 °С вдень та помірними морозами уночі – до -8–9 °С. Вітер переважно слабкий, близько 2 м/с. Сонячним днів не передбачається, інколи можлве випадання опадів у вигляді снігу. Висота снігового покриву становить 270 см.

Сніголавинна обстановка

В Івано-Франківській та Закарпатській (у східній частині) областях спостерігається сніголавинна небезпека – лавини можуть сходити з гір навіть за невеликих навантажень. На решті території Карпатського високогір'я сніг закріплений добре.

Раніше ми писали, що синоптик зруйнував надії українців на ранню весну.