RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Актуальні карти вторгнення Росії в Україну на вечір 28 лютого

Основною метою противника є оточення та захоплення Києва, а також інших великих українських міст: Харкова, Чернігова, Одеси, Херсона та Маріуполя. Протягом дня окупанти проводили перегрупування та стягування техніки та озброєння до цих точок.

Це випливає з оперативної інформації Генерального штабу ЗСУ станом на 20:00 28.02.2022

Війська агресора перегруповувалися та концентрували бронетехніку та ракетно-артилерійське озброєння на певних напрямках. Насамперед для оточення та захоплення Києва та інших великих міст України, зокрема Харкова, Чернігова, Одеси, Херсона та Маріуполя. Велика кількість техніки прибуває з території Білорусі та окупованого Криму.

До кордону України на Волинському напрямку наближаються підрозділи Збройних Сил Білорусі. Також територія цієї країни продовжує використовуватись для бойових вильотів армійської, оперативно-тактичної та спеціальної авіації ЗС РФ до України. Російські літаки поновили повітряну розвідку української території з повітряного простору РБ.

Фіксуються численні випадки порушення російськими військовими законів війни та міжнародного гуманітарного права. Серед військових злочинів окупантів: використання зброї проти мирного населення, бомбардування, ракетні та артилерійські обстріли житлових будинків.

Наголошується, що супротивник вивішує на колонах російської військової техніки українські прапори. Такі випадки зафіксовано в н.п. Перемога, Нова Басань Київської області, на автодорозі Красностав – Ніжин Чернігівської області.

Агресор обстрілював із танків та бронетранспортерів житло місцевих жителів у Чернігівській області, від Талалаївки до Ніжина. З танків велася хаотична стрілянина по багатоповерхових житлових будинках та інфраструктурі у н.п. Бородянка.

Нагадаємо, зафіксовано випадки використання білого прапора для наближення до українських позицій, щоб їх атакувати.