Не лише мобільний зв'язок, а й домашній інтернет: українцям під час війни не відключатимуть низку послуг за несплату

Українські оператори не відключатимуть домашній інтернет та мобільний зв'язок під час війни за несплату. Громадяни отримають більше можливостей залишатися на зв'язку.

"Апостроф" зібрав ключові відомості щодо тарифів та пільг для українських клієнтів.

Vodafone

Оператор підключить 1 тисячу хвилин для дзвінків по Україні та всередині мережі. Також надасть 10 ГБ для доступу в інтернет для абонентів на 30-ти денний термін з моменту підключення.

Такі ж пакети послуг дадуть клієнтам контрактної форми обслуговування, які мають борг. Встановлено кредитні ліміти на 90 днів.

Цей оператор повідомив, що автоматично відслідковує, щоб клієнти були весь час на зв'язку попри несплату чи борг, обіцяє давати додаткові пакети послуг всім, хто має ризик втратити зв'язок.

Бізнес-клієнти Vodafone, в яких скінчились кошти, матимуть зв'язок. Малий, середній та великий бізнес отримає відтермінування платежів до 15 березня цього року.

Київстар

Київстар надасть клієнтам, які перебувають чи планують евакуюватися у Польщу, Румунію, Угорщину, Словаччину та Молдову, 100 бонусних гривень для зв'язку в роумінгу на 30-ти денний термін. Цієї кількості вистачить на 100 хвилин розмов, 1000 Мб мобільного інтернету або 100 SMS.

У тих, хто в роумінгу, не списуватимуть мегабайти під час текстового та голосового спілкування у Viber, Facebook Messenger, Telegram, WhatsApp. Голосові дзвінки у месенджерах будуть без тарифікації інтернету.

lifecell

Всі абоненти lifecell отримають 5 ГБ та 30 хвилин для всіх мобільних та стаціонарних номерів по країні. Їх можна використовувати упродовж 30 днів. Для перевірки потрібно набрати *121#.

Тим, хто має борг, компанія не припинятиме надавати інтернет-послуги.

Тріолан

Компанія відкривала вільний доступ до Інтернету на всіх портах обладнання з 24-го і до кінця лютого. Всі, хто мав в оселі кабель, підключений до Тріолан, міг користуватися Інтернетом без обмежень. Чи продовжить провайдер таку можливість надалі - поки невідомо.

Укртелеком

Клієнтів "Укртелекому" за невчасну сплату також не тимчасово відключатимуть від Інтернету. Технічні фахівці роблять все можливе задля підтримки роботи мереж компанії.

Ланет

Провайдер також запевняє, що не блокуватиме доступ до інтернету за заборгованість.

IPnet

Клієнти компанії, що мають борг, ще з 24 лютого користуються послугами без блокування трафіку. Під час війни користувачі IPnet можуть розраховувати на безперебійний Інтернет, кажуть у компанії.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що інформація про те, що окупанти ставлять обладнання мобільного зв'язку, яке може перебивати або глушити наші мережі, не відповідає дійсності.