RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Виплата пенсій в умовах війни: як доставлятимуть гроші українцям

З початку війни рашистсько-фашистських окупантів проти нашої держави в Україні введений воєнний стан. Це вносить деякі корективи у процес виплат пенсій та грошової допомоги.

Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану повідомляють на Урядовому порталі.

У постанові Кабміну йдеться про те, що якщо НБУ повідомить про неможливість здійснювати виплати уповноваженими банками, то одержувачі пенсій та грошової допомоги зможуть отримати виплати шляхом переказу коштів одержувачу без відкриття рахунка через банк, який є уповноваженим на провадження розрахунково-касових операцій з коштами Пенсійного фонду України.

Якщо люди в будь-який зручний спосіб звертаються до органів ПФУ щодо тимчасової зміни їх фактичного місця проживання виплата пенсій, грошових допомог здійснюється шляхом переказу коштів одержувачу без відкриття рахунка у банку.

Виплата соціальної допомоги дітям з інвалідністю, яким виповнилося 18 років у лютому 2022 р. та в інших місяцях під час воєнного стану і які не встигли пройти обстеження та отримати висновок медико-соціальної експертизи щодо встановлення статусу особи з інвалідністю, продовжується на період дії воєнного стану та на один місяць після дати його скасування.

Також у постанові закликають місцеві органи влади, щоб ті інформували одержувачів пенсій та грошових виплат про порядок отримання перерахованих банку коштів у разі застосування положень цієї постанови.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, чому в Україні припинили видавати нові паспорти та чим їх можна замінити.