RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Наразі точно воювати: на виїзді з України спіймали 16 ухилістів, фото

За 4 березня, українські прикордонники спіймали 16 військовозобов’язаних чоловіків-ухилянтів, які намагались дати хабар, щоб виїхати за кордон. Найбільше таких чоловіків виявили прикордонники Мукачівського загону.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України на своїй сторінці у Facebook.

"Ухилянти прикриваються маленькими дітьми, сімейними труднощами, придумують собі болячки, пропонують хабарі та намагаються порушити кордон поза пунктами пропуску", - йдеться у повідомленні.

Так, 4 березня 16 ухилянтів хотіли покинути територію України за хабар, який жоден прикордонник не прийняв. Серед таких чоловіків кілька випадків, коли чоловіки їдуть з дітьми без супроводу інших осіб, вони аргументують, що більше нікому відвозити дітей у безпечне місце за межі країни.

Фото: facebook.com/DPSUkraine

Надати хабар намагалися більше всього співробітникам Держприкордонслужби Мукачівського загону - зафіксовано 5 разів.

Прикордонники фіксували такі випадки у пунктах пропуску "Мамалига", "Ужгород", "Ягодин", "Устилуг", "Дякове", "Дзвінкове", "Солотвино", "Лужанка", "Порубне", "Рава-Руська" ,а також "Орлівка". Частина з ухилянтів пропонували по 1,5 тис євро чи 2 тисячі доларів.

Фото: facebook.com/DPSUkraine

"13+16 – стільки ухилянтів прикордонники передали до Нацполіції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що надалі ними мають зайнятися військкомати.

Фото: facebook.com/DPSUkraine

Нагадаємо, після того, як в Україні запровадили на 30 днів воєнний стан 24 лютого, деякі права громадян тимчасово не діють. Це стосується і заборони на виїзд за кордон чоловікам з 18 до 60 років.