RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Воюють із жінками та дітьми: у Міноборони заявили про крах планів армії Путіна

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Кремль вже остаточно перестав приховувати свої справжні наміри нападу на українську землю. Він назвав росіян - терористами, з якими вже боряться українські військові на своїй території.

Міністра цитує Держспецзв’язку на своєму каналі у Telegram.

"Кремль остаточно відкинув спроби приховувати свої наміри – вони прийшли нищіти нашу країну, нищіти наш народ. В них нічого не вийде. Вони ведуть війну з жінками та дітьми. Вони не перемогли воїнів, які захищають Харків – вони почали воювати з Харківським університетом. Росіяни - звичайні терористи. А терористи будуть знищені", - наголосив він.

Резніков поінформував, що наразі наші військові забезпечують гуманітарні коридори та намагаються максимально захистити мирне населення. Він наголосив, що поки НАТО вагається закривати небо, гинуть українські жінки та діти, які рятують іноземних жінок та дітей ціною свого життя.

"Ми давно перестали боятися штучно створеного образу "вєлікой Росії". І весь світ має перестати!", - зазначив він.

Глава Міноборони України повідомив, що найбільш боєздатні частини окупантів - ліквідовані: у Києві та Харкові росіян зупинили, а в Миколаєві відкинули.

"Одеса – наш стратегічний резерв. Поповнення сил противника буде все більше ускладнюватись, якість поповнення буде ще гіршою", - уточнив він.

За словами Резнікова, наразі Україна перевела свою економіку на військові рейки. Заводи виконують замовлення для ЗСУ, перетворюють трофеї на зброю, ремонтують техніку.

"Щоб боротись, країна повинна працювати, кожен на своєму місці", - додав він.

Міністр наголосив, що окупанти згинуть від своєї ж зброї, тому що коли ЗСУ йдуть у контратаку, то супротивник втрачає десятки одиниць техніки.

"Ворог продовжує нести суттєві втрати. Знищено майже 90 літаків та гелікоптерів. Їх збивають ППО, морська піхота, наші кіборги по всій країні. Кількох ворожих пілотів взяли в полон – це важливі свідки на майбутньому військовому трибуналі. Поки хтось боїться закривати небо на Україною – наша армія робить свою справу та знищує ворога" - резюмував Резніков.

Нагадаємо, 6 березня президент України Володимир Зеленський звернувся до українського народу та подякував українцям за нашу хоробрість та нескореність.