Не все відповідає реальності: як правильно аналізувати мапи вторгнення Росії в Україну

Мапи з Україною, на території якої зафіксовані російські військові, не означають, що ці території були окуповані.

Про це повідомив політолог Юрій Романенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, те, що зафарбоване суцільним кольором під Росією, не відображає реальність.

"Насправді, ці території є радше листковим пирогом, де більша частина сіл та міст під українцями, а дорогами шурхають колони військової техніки і безцільно кружляють українською глибинкою", - зазначив експерт.

Як вважає Романенко, війна на українській землі зараз нагадує війну із Сирією чи війну 1918 року в Україні, коли немає єдиного фронту, є постійно маневруючі підрозділи, групи, а також угруповання.

"Наприклад, сьогодні у Бучі на Склозаводській сидять росіяни. А за чотириста метрів стоять наші. По Варшавці у Бучі наші відігнали орків, вони лізуть через шляхопровід біля Ворзеля на Ірпінь та Стоянку. Українці відбили Макарів і вийшли до Бородянки, а вони лізуть через окресні села", - уточнив політолог.

Він додав, що маневрена війна на сьогодні потребує інших підходів.

"Я вважаю, що Україна має просити на Заході тисячі джипів-пікапів, щоб ставити на них кулемети, ПТУР, ПЗРК і швидко перекидати з однієї точки фронту на іншу. В Україні махновці народили тачанку, сьогодні потрібно використовувати методи маневреної війни, які дозволяють протистояти неповоротному ресурсному ворогові", - вважає Романенко.

Детальніше читайте у нашому матеріалі: Ворог зазнає величезних втрат, оборона українських міст триває: онлайн війни в Україні 9 березня