RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Скільки Україні ще критично треба протриматись у війні проти Росії: експерт назвав терміни

Україна має критичні два тижні, а подальші прогнози робити ще рано. Загалом боротьба проти Росії обіцяє бути довгою та жорсткою.

Про це член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін розповів Апостроф TV.

“На мою думку, дуже критичними будуть наступні два тижні. Загалом можна робити більш менш ґрунтовні прогнози лише через місяць після початку протистояння. Мені дуже хотілося б, щоб цей термін змінився у бік зменшення. Але дивімося у вічі реаліям”, – закликав він.

Рахманін нагадав, що на війні однаково шкідливі дві речі: розгубленість та легковажність.

“Настрої типу “все пропало, нас оточили” – це перший крок до поразки. І настрої типу "зараз гнатимемо їх у Кремль" - теж насправді шкідливі, бо недооцінка ворога дуже небезпечна. Ситуація важка та складна. Але останнім часом нічого жорсткого зі стратегічного погляду на арені театру воєнних дій не сталося”, – констатував нардеп.

За його словами, ми закріпилися, а ворог знекровлений та намагається відновити ресурси. Він прагне оточити міста з допомогою підходу резервів. Ідуть бої, триває опір.

“Треба налаштовуватися, що боротьба буде ще довгою та жорсткою. Якщо ми залишимося сконцентрованими та все відбуватиметься так, як майже три тижні, то перемога буде неминучою. Ми просто приречені перемогти. В нас немає іншого вибору. У нас лише два варіанти: або загинути, або перемогти”, – заявив Рахманін.

Він додав, що ні гинути, ні капітулювати Україна не збирається.

“Крім того, бути стійкими та зосередженими – кожному на своєму місці. Насамперед це стосується наших Збройних сил. Ну і готуватись до нових випробувань. Вони, на жаль, ще попереду, – резюмував депутат.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Те, що робить Путін в Україні, не має жодної військової мети – Сергій Рахманін