RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Резніков звернувся до міністрів оборони НАТО: головні тези

Міністр оборони України Олексій Резніков виступив на засіданні Організації Північноатлантичного договору (НАТО) – зустріч відбулася на рівні міністрів оборони.

Про це повідомило Командування Повітряних сил Збройних Сил України у Telegram.

Рєзніков зазначив, що Росія після провалу бліцкригу перейшла до тактики терору щодо мирних міст та мирного населення України. За три тижні активної фази війни російські окупанти вже вбили 103 українські дитини, скалічили понад 100, убито близько 3000 мирних громадян.

Крім того, Резніков повідомив, що в Маріуполі, який російські окупанти стирають з лиця землі, за даними міської влади, загинуло понад 20 тисяч мешканців.

"Війна проти України – це війна проти світу. Побажавши знищити Україну, Росія пішла війною проти гуманізму, міжнародного права, миру та свободи – цінностей, які роблять нас людьми, а не машинами чи звірами. У полях та містах України люди наші люди борються проти звірів у машинах", - заявив міністр оборони.

Він зазначив, що російська армія втратила більше техніки та людей, ніж за дві війни у Чечні – понад 13 тисяч людей, майже 400 танків, 1200 бронемашин, близько 80 літаків, майже 100 вертольотів. Також в Україні знайшли свою смерть кілька російських генералів.

Водночас, дії Росії в Україні викликали кризу – вже три мільйони біженців були змушені втекти до сусідніх країн.

"Мета Росії – знищити вільний світ, уособленням якого є НАТО та ЄС. Тільки питання часу, коли Росія завдасть удару по нейтральній країні чи країні НАТО в Європі. Кремль – це колективний Гітлер ХХІ століття. Це не метафора і не перебільшення", - заявив Рєзніков. Він закликав країни цивілізованого світу зробити все можливе для формування нового світового порядку, який буде заснований на праві, гуманізму, правді та справедливості, "де терористи та тирани не зможуть диктувати свою волю".

Раніше Олексій Резніков в черговий раз звернувся до НАТО з проханням закрити небо над Україною - це сталося після удару російської авіації по Яворському військовому полігону під Львовом.