RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Американський генерал оцінив шанси України повернути Донбас та Крим після війни

Американський генерал, колишній командувач силами США в Європі Бен Ходжес озвучив прогноз щодо війни між Росією та Україною на наступні 10 днів.

Своєю думкою він поділився в ефірі Deutsche Welle.

За словами Ходжеса, наступні 10 днів будуть вирішальними - у цей період США та НАТО мають прискоритися та надати Україні розширену допомогу. Він зазначив, що росіяни підійшли до точки, коли вони більше не зможуть продовжувати атаку - проте це може статися за умови, що на них далі тиснуть протягом 10 днів.

Ходжес зазначив, що росіянам не вдасться здійснити оточення та захоплення Києва.

"Вони майже 19 днів намагаються захопити Маріуполь, хоча для них це має бути найлегше місто для захоплення, враховуючи близькість їхнього флоту, сили в Криму та на Донбасі. Але вони досі цього не зробили", - заявив генерал.


Також Ходжес заявив, що загроза ядерної війни є перебільшеною. Він додав, що після 10 днів переговорна позиція України буде більш вигідною - у такому разі треба вимагати виведення російських військ з Криму та Донбасу.

Нагадаємо, раніше на Заході назвали ключові проблеми російської армії при наступі на Україну: низький моральний дух військових, погана техніка та нестача їжі.