За підозрою у держзраді затримано екс-підлеглого Андрія Портнова

За підозрою у держзраді, незаконному придбанні і зберіганні зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 111, ст. 263 КК України), було затримано експідлеглого Андрія Портнова – Євгена Іванова.

Андрій Портнов

Євген Іванов

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

Відомо, що Андрій Портнов працював першим заступником державного секретаря державної Комісії з цінних паперів та фондового ринку. На той час Євген Іванов перебував на посаді начальника управління інвестиційної діяльності - посада, яка напряму підпорядкована Портнову.

За даними слідства, експідлеглий Портнова, поширював ідею зміни територіальної цілісності України та сприяв окупантам у проведенні агресивної війни. Так у період з 24 лютого по 16 березня 2022 Євген Іванов на території Києва у месенджерах долучився до антиукраїнських чатів і передавав представникам РФ та "ДНР/ЛНР" дані щодо місць розташування особового складу та військової техніки Збройних Сил України. Маючи військову освіту, він усвідомлював, що ці дані будуть використані ворогом для подальших бомбардувань мирних міст.

Експідлеглого Андрія Портнова – Євгена Іванова затримано у порядку ст. 615 КК України. Під час обшуку у нього виявлено та вилучено пістолети, набої, гранати і мобільний телефон.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.