RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

"Я присягав на вірність Україні": відео прес-конференції полонених російських військових

Президенту РФ Володимиру Путіну не вдасться перемогти Україну у повномасштабній війні та на ситуацію не вплине кількість військовослужбовців, яких він відправляє на фронт.

Про це під час прес-конференції розповіли полонені російські військові.

Зв'язківець 126-ї окремої бригади берегової оборони РФ Ігор Руденко назвав себе етнічним українцем, оскільки народився на Дніпропетровщині. Освіту військовий отримував у Полтавському вищому військовому командному училищі зв'язку, після чого служив у Криму.

На прес-конференції полонений заявив, що зробив велику помилку, коли у 2014 році після анексії перейшов на бік окупантів.

"З 2000 року проводилася пропаганда про те, що в Росії жити краще вдвічі-втричі. Проводилося зомбування нашого населення, у тому числі військовослужбовців... На колінах перепрошую у народу України за те, що зрадив свій народ", - продовжив Руденко і зазначив, що розповідатиме світові про військові злочини Росії.

Більше того, полонений зв'язківець закликав російських військовослужбовців здаватися в полон і не повторювати його помилок. Руденко попередив, що під час повномасштабної війни загинуло близько 15 тисяч росіян. За його словами, його 126-а бригада почала готуватися до вторгнення в січні 2022 року.

Військовослужбовець 34-ї окремої мотострілецької бригади, яка дислокується в Карачаєво-Черкеській Республіці Росії, Олексій Железняк заявив, що Путін не зможе виграти цей конфлікт і йому не допоможе велика кількість бійців, які вирушають до України.

"Скільки б Путін не відправляв сюди свої війська, він не захопить цю територію... Наш головнокомандувач брехун і ошуканець всього нашого народу. Він обдурив не лише нас, а й усю Росію. Зробив просто з нас фашистів", - заявив Желєзняк на прес-конференції. .

Військовослужбовець 34-ї окремої мотострілецької бригади РФ Мустафаєв Магсад не сумнівається, що українці надовго запам'ятають повномасштабне вторгнення росіян, які скоюють військові злочини.

Раніше ми розповідали, як в Україні використовуватимуть російських військовополонених після війни.