Чернігову загрожує повна блокада: дорога до Києва замінована

Чернігову, який досі страждає від російської навали, загрожує повна блокада через замінування виїздів. Підтверджено інформацію про замінування дороги на Київ.

Про це розповів мер Чернігова Владислав Атрошенко, пише LB.ua.

Він повідомив, що достеменно даною інформацією володіють військові.

"Цією інформацією більше володіють військові. Але я можу підтвердити, що прямий виїзд у бік Києва – через Количівку, Іванівку, Ягідне – в багатьох локаціях замінований", - зазначив мер міста.

Наразі у Чернігів гуманітарне постачання та евакуація людей відбувається так само, як у Києві, Маріуполі, Харкові та інших містах, які оточили окупанти. Люди змушені виїжджати самотужки там, де точно нема російських військових, адже утворене ними кільце не щільне. Гуманітарка теж заходить лісовими стежками, зауважив він.

"Не розкриваючи загальних речей, скажу, що є природний ландшафт – відкрита місцевість, болотиста, незручна лісиста місцевість з певною географією і нюансами, де невигідно або незручно перебувати військовим частинам Російської Федерації. Враховуючи ландшафт і ці обставини, кільце не може бути абсолютно щільним. Не маючи офіційно зеленого коридору, відповідно, усі ці шляхи тримаються на чесному слові. Є випадки стрільби на ураження, але коли йде стрільба на ураження, ворог розкриває себе і наражає на зворотний обстріл своїх позицій. У військовому плані йому стратегічно не важливо розстріляти якусь автівку з людьми, тому вони пропускають", - розповів голова Чернігова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Чернігівській області на одному з напрямків українські захисники знищили дві вантажівки, що їхали на підмогу російським військам.