RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Як виплачуватимуть матдопомогу "повторним" біженцям: влада пояснила механізм

Люди, які стали вимушеними переселенцями внаслідок повномасштабного вторгнення Росії, будуть отримувати допомогу від держави в розмірі 2000 або 3000 гривень. Ця допомога надаватиметься й "повторним" переселенцям.

Про це повідомляють у Міністерстві соціальної політики України.

Міністерка Марина Лазебна наголосила, що грошову допомогу від держави отримають усі вимушено переміщені особи. Це передбачено в рішенні Уряду.

"До мене були запитання, а що з тими людьми, які є "повторними" переселенцями, і змушені кидати свої домівки вдруге? Це люди, які вперше переїхали через бойові дії та окупацію Росією частини України протягом попередніх років, починаючи з 2014 року. Частина з них побудувала нове життя в Харкові, Бучі, Сумах, Ірпені, та інших містах які зараз опинились під вогнем ворога. І тепер ці люди переміщуються знову в безпечні місця", - сказала Лазебна.

Як надаватиметься допомога

Допомога надаватиметься у таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць,
  • для інших осіб – 2000 гривень на місяць.
  • Виплата допомоги здійснюватиметься через Ощадбанк на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.

    Допомога буде надаватися кожного місяця починаючи з місяця звернення і на весь період воєнного стану включно з одним місяцем після його скасування.

    До того ж допомога виплачуватиметься за повний місяць, незважаючи на дату звернення за її наданням та дату припинення чи скасування воєнного стану.

    Раніше "Апостроф" повідомляв про те, які категорії населення зможуть отримати допомогу від держави на проживання.