Як українське село перемогло чотири танки "орків": з'явився яскравий мультфільм

У мережі поширюється мультфільм, заснований на реальних подіях, де селяни на Сумщині зуміли позбавити окупантську армію чотирьох танків лише за допомогою двох жовто-блакитних прапорів.

Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував фронтовий мультфільм.

Чотири російських танки заїхали в село на Сумщині, двоє з яких поїхали шукати пальне для своєї техніки. Доки ті шукали, кмітливі українці повісили на залишені танки українські прапори та й чекали на повернення інших.

Окупанти здалеку помітили танки, на яких майоріли жовто-блакитні стяги, й не довго думаючи відкрили по них вогонь. Успішно знищивши їх, вони під'їхали ближче й усвідомили, що це виявився "friendy fair".

Трішки засумували рашисти, але робити нічого, тому вирішили їхати далі. Дістались вони до переправи через річку, яка була вкрай ненадійною. Однак, окупанти про це не знали. Міст не витримав ваги броньованого танку й потопив його разом з екіпажем. Останній "виживший" танк розвернувся й поїхав шукати інші шляхи виїзду з села. Та доля виявилась до нього неприхильна - заїхав у рів і перевернувся. Екіпаж хоч і вижив, проте залишився без техніки, продовольства і бойового духу. Танкісти побігли в ліси. Невідомо, як склалася їхня подальша доля, оскільки існує велика ймовірність, що місцеві мисливці "виловили" здобич.

Раніше "Апостроф" писав, що під Миколаєвом 78-річний пенсіонер самотужки знищив російську реактивну систему залпового вогню "Град".