RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Це порадує багатьох: Telegram випустив 10 оновлень

Telegram випустив 10 оновлень. Відтепер можна створювати власні звуки сповіщень, встановлювати довільні періоди автовидалення або вимкнення сповіщень, оформлювати ботів як вебзастосунків, пересилати зі збереженням цитати та інші оновлення.

Про це повідомив Telegram на своєму офіційному сайті, де також додали відеоінструкцію щодо того, як використовувати оновлення.

Власні звуки сповіщень

Відтепер для того, щоб зробити звуком сповіщень, можна додавати будь-які короткі звукові файли або голосові повідомлення, затиснувши спецкнопку для запису в чаті та вибрав відповідний звук у налаштуваннях. Звуки застосунку підтримуються на всіх пристроях та є доступними на них у Налаштуваннях > Сповіщення та звуки. Звідти можна поділитися сповіщенням з друзями або додати нові тони з файлів.

Важливо, щоб звукова доріжка, яку додає користувач, була розміром до 300 кілобайтів. Спробувати деякі зі звуків можна на Telegram-каналі Notification Sounds.

Вимкнення сповіщень на довільний час

Раніше можна було убирати сповіщення на якійсь певний час, зокрема на 8 годин або два дні. Але наразі користувачі можуть вимикати сповіщення на будь-який час, який вони захочуть. Для цього потрібно зайти у налаштування чату та натиснути "Без звуку" або "Вимкнути", щоб вимкнути сповіщення повністю.

"Android: натисніть Сповіщення на сторінці з інформацією про чат або Menu Android > Не сповіщати в заголовку чату. iOS: натисніть Вимкнути на сторінці з інформацією про чат", - уточнили розробники.

Нове меню автовидалення у профілі

У чаті можна у налаштуваннях зробити так, щоб повідомлення автоматично видалялися. Відтепер можна обрати для автоматичного видалення повідомлень довільний час. Для цього потрібно натиснути Menu Android або Menu iOS на сторінці з інформацією про чат.

Пересилання з цитатами

Наразі повідомлення, які пересилають для цитування із збереженням ім'я автора, зберігатимуться навіть при пересиланні повідомлень до інших чатів. Їх можна переслати і без імені автора цитати або без опису медіафайлу.

Нові можливості для ботів

Відтепер розробники бота можуть оформити його інтерфейс як завгодно із використанням JavaScript — найпопулярнішої мови програмування. Тому Telegram-бот може цілком замінити вебсайт. Щоб показати нове оновлення у дії, розробники створили вигаданий онлайн-сервіс фастфуду @DurgerKingBot.

Швидке призначення ботів

Ботів можна застосовувати для порядку у групових чатах або ведення каналів, його можна додати до чату з його профілю, ожразу вибравши привілеї. Вони можуть бути лише лише адміністраторами на каналах, але у групових чатах боти можуть бути й звичайними учасниками.

Поліпшений перекладач на iOS

Відтепер переклад повідомлень для iOS став краще, додалося більше мов, зокрема й українська. Для того, щоб увімкнути цю функцію, потрібно зайти у Налаштування > Мова, а далі у контекстному меню повідомлень з'явиться кнопка "Перекласти". Розробники також додали можливість вказати мови, які користувач знає, щоб приховати для цих мов кнопку "Перекласти".

Удосконалене відеовікно на Android

Спливаюче вікно перегляду відео, що допомагає одночасно дивитися відео та спілкуватися у чатах або переглядати канали, тепер удосконалили для користувачів Android, а також оновили його дизайн. За допомогою двох пальців можна збільшувати та зменшувати це вікно, а також закрити швидко відео кнопкою X.

Нові анімації

У налаштуваннях Telegram оновився інтерфейс зміни номера телефону. Відтепер кожен крок у цій функції у налаштуваннях проілюстровано анімованими качками. Треба зазначити, що при зміні номеру телефону, зберігаються всі чати, медіафайли тощо, але коди підтвердження входу надходитимуть вже на змінений номер.

Анімовані емодзі

Telegram додав більше анімованих емодзі. Тепер при відправленні окремим повідомленням емодзі їжі, вони будуть анімовані.

Перелік емодзі їжі, які відтепер анімовані Фото: telegram.org

Раніше ми розповідали як завантажити на iPhone і Android найзавантажуванішу програму в Україні - Starlink Ілона Маска.