ЗСУ у Миколаївській області вибили ворога ще й п'яти населених пунктів

На тимчасово зайнятих територіях України російські окупанти запроваджують заходи, що обмежують права та свободи мирних жителів, у тому числі свободу пересування. Населені пункти, які готують до проведення псевдо-референдумів , закриті для в'їзду та виїзду.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у Facebook.

У Миколаївській та Херсонській області противник продовжує ведення оборонних дій на зайнятому рубежі та артилерійсько-мінометні обстріли населених пунктів та наших позицій.

Відзначено посилення розвідувальної активності у бік адміністративного кордону Миколаївської області. Намагання висування двох диверсійно-розвідувальних груп ворога нашими підрозділами зірвано. Зазнавши втрат до 50% складу ДРГ, рашисти відступили.

Водночас, нашими підрозділами забезпечено контроль території у районі ще 5️ населених пунктів Миколаївщини поблизу адмінкордону з Херсонщиною.

Втрати окупантів становлять 73 особи та сім одиниць техніки, серед яких зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир С1», автомобільна та броньована техніка.

Корабельне угруповання у Чорному морі постійно змінює кількісний склад у зв'язку з періодичними заходами до баз окупованого Криму. Але основний склад продовжує утримувати територію України під загрозою ракетних ударів.

Великдень на Одещині пройшов загалом спокійно. Без грубих порушень громадського порядку та провокацій. Аварійно-рятувальні роботи з ліквідації наслідків ракетних ударів по Одесі завершено. За уточненими даними, сім , серед них одна дитина. У лікарнях лишаються постраждалими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у тимчасово окупованій Херсонщині росіяни видають себе за військові Збройні Сили України і відкривають вогонь по житлових будинках .