RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Постраждалим від війни українцям пропонують допомогу: у чому суть

Українці, які постраждали внаслідок бойових дій, отримають від держави психологічну допомогу.

Про це повідомляє урядовий портал.

Зокрема, Кабінет міністрів України схвалив ухвалу про створення координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я та надання психологічної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок бойових дій.

У прес-релізі на урядовому порталі йдеться, що з початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ у країні суттєво збільшилася кількість осіб, які постраждали від агресивних та насильницьких дій, і тих, хто потребує комплексної психологічної допомоги.

"Особливо вразливі військовослужбовці, які брали безпосередню участь у бойових діях; працівники правоохоронних органів; особи, залучені до ліквідації наслідків бойових дій; внутрішньо переміщені особи; особи, які постраждали від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом; ті, хто пережив втрату близької людини та інші категорії . Багато хто з них звертається за допомогою до різних державних органів та структур, тому що не знає алгоритму дій" , - наголосили в Кабміні і додали, що координаційна рада була створена за участю Міністерства охорони здоров'я та Мінреінтеграції окупованих територій.

Раніше ми розповідали, що на саміті G7 Володимир Зеленський озвучив головну мету України у війні з Росією.