RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Багато чого змінилося: хто зможе вийти на пенсію раніше за пенсійний вік

В Україні набув чинності Закон "Про внесення зміни до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства", у якому йдеться, зокрема, про достроковий вихід на пенсію для деяких категорій населення.

Про зміни правил щодо виходу на пенсію розповіли у виданні "НаПенсії".

Достроковий вихід на пенсію при ліквідації підприємства

Українці тепер зможуть вийти на пенсію за півтора роки до досягнення пенсійного віку та за умови наявності повного страхового стажу та розірвання трудового контракту у зв’язку зі скороченням штату чи ліквідацією компанії.

У такому випадку працівнику треба буде стати на облік державної служби зайнятості, і якщо для нього не знайдеться роботи, або при невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я – пенсія оформляється раніше.

Достроковий вихід на пенсію для батьків

Матері або батьки багатодітних сімей, а також ті, хто утримує дітей з рідкісними та тяжкими захворюваннями, які не мають встановленої інвалідності, матимуть змогу вийти достроково на пенсію.

Зокрема, це стосується матерів, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, та матерів, які виховує дитину з інвалідністю – після досягнення 50-річного віку та наявності 15 років страхового стажу.

Для батьків, які виховували самостійно п’ятьох або більше дітей, або дітей з інвалідністю – по досягненню 55-річного віку та наявності 20 років страхового стажу.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні підняли пенсії сім'ям загиблих військових.