RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Бояться не встигнути до певної дати: Арестович пояснив поспіх окупантів на Донбасі

Російські окупаційні війська поспішають з виходом на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей з метою показати внутрішній авдиторії РФ хоча б якісь "перемоги", оскільки повномасштабна російсько-українська війни триває вже три місяця, а успіхів для Росії фактично немає.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

За його словами, зараз у країні-агресору РФ наступив кризовий момент, унаслідок чого необхідно представити народу хоча б якусь "виконану ціль".

"Це потрібно для внутрішніх російських цілей. Або хтось дав слово, мовляв, ми до 1 червня і т.д. Якісь розклади внутрішні в російській верхівці, хтось щось комусь пообіцяв, боїться не дотримати слово. Народу треба доповісти, що цілі виконані. Якийсь кризовий момент в російському керівництві. І в цей кризовий момент їм потрібен успіх", - наголосив Арестович.

Водночас він зазначив, що це може бути намаганням скупити голоси західних політиків, особливо враховуючи кількість російських емісарів (секретних посланців) у країнах Заходу.

"Вони мабуть хочуть заходу показати якусь здатність вирішувати свої завдання і забезпечити втягування України в дискусію про так званий "Мінськ-3", - заявив радник глави Офісу президента.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти перекидають велику кількість живої сили та військової техніки з різних напрямків для боїв у Луганській області.