RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росія зібрала біля кордону з Україною 1,5 тисяч резервістів: куди їх можуть відправити

Окупаційні війська РФ ведуть інтенсивний вогонь вздовж лінії зіткнення та у глибині оборони українських військ у Луганській та Донецькій областях. Обстановка залишається складною, водночас ЗСУ її контролюють і знають про всі плани ворога.

Про це інформує речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Зберігається загроза завдання росіянам з території Білорусі ракетних ударів по критичним об'єктам цивільної інфраструктури в Україні через переміщення дивізіону ОТРК "Іскандер-М" з району Осиповичів у Могилівській області у прикордонні райони Брестської області Білорусі", - йдеться у повідомленні.

За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, на військових полігонах Погоново та Богучар (Воронезька область РФ) проводиться підготовка до 1,5 тис. резервістів для мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів.

"Не виключено, що після завершення цієї тритижневої підготовки зазначений особовий склад може бути залучений до ведення бойових дій в Україні” , - пояснили у Міноборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти обстріляли територію "Азоту" у Сєвєродонецьку, де облаштовані бомбосховища. Внаслідок ворожого обстрілу загинули четверо людей.

Також повідомлялося про те, що ЗСУ вдалося зупинити авангард окупантів біля Сєверодонецька