RU  UA

Бєлгородська "бавовна" та обстріли окупованих територій: боєць ЗСУ вказав на важливу деталь

Вибухи в російських містах та обстріли рашистами Донецька – це різні речі. Російські громадяни стали для путіна проблемними, однак мешканці окупованого Донецька використовуються в якості жертв заради однієї мети: набрати гарматного мʼяса, аби продавити українські позиції на фронті.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовослужбовець Збройних сил України Євген Карась.

"Треба мати на увазі, що Бєлгород, Вороніж, Рязань чи аеродром Ростова, чи там крейсер "Москва" – це йдуть громадяни російської федерації. Громадяни російської федерації є для путіна проблемними, тому що вони й так на межі того, аби повставати. Там все тримається на суто силовому апараті. Тому те, що відбувалося в Бєлгороді, – то, як би, не ми. Коли в Бєлгороді десь вибухає військовий склад – це одне. Коли мирний Донецьк – він зараз мирний, за 8 років війни Донецьк виглядає краще, ніж будь-яке українське місто після двох тижнів, коли поруч стоїть російська армія – інше", - пояснив Карась.

Обстріли Донецька є психологічною операцією рашистів, аби набрати людей на війну. За словами Карася, вибухи на складах у Бєлгороді, Курську та інших містах – це просто "бавовна".

"Так от Донецьк обстрілюють просто, аби кудись потрапило й вибухнуло. Це йде саме психологічна операція росії, аби загнати недобитих жителів окупованих територій як гарматне мʼясо. А вибухи на складах, нафтобазах Бєлгорода, Курська – це вже "бавовна". Ми ж не бачимо вибухів на вокзалі в Смоленську. Тоді вже зрозуміло, що це гексоген, класичний ФСБшник, як це було в 1995-1998 роках у Рязані та Волгодонську. Осбтріл мирних кварталів – це те, що треба путіну. Він не рахується з мирними жителями, вони не жителі рф. Документи їм, може, вже видають, але це для них другосортний матеріал, скільки їх там загине, ролі не грає. Важливо, щоб просто була виконана задача – продавити гарматним мʼясом хоч десь наші позиції", - наголосив військовий.