Захід має посилити допомогу: в Україні вперше назвали кількість втраченої техніки на війні з РФ

Український генерал Сухопутних військ Володимир Карпенко заявив, що за три місяці війни з Росією Україна втратила близько половини свого озброєння: частину цієї техніки розбито, решту захоплено окупантами.

Про це Карпенко розповів в інтерв'ю National Defense Magazine.

За його словами, українська сторона потребує постачання озброєння від Заходу, щоб ефективно протистояти російським загарбникам на фронті. Їх зараз дуже мало. За даними генерала, у різні моменти кількість втрат техніки ЗСУ становить 30-50% від загальної кількості.

Так, втрачено близько 1 300 бойових машин піхоти, 400 танків, 700 артилерійських систем. Карпенко зазначив, що постачання від союзників покривають лише 10-15% від загальних потреб української армії на фронті. Він додав, що найбільша потреба зараз є у бронетехніці, системах ППО, РСЗВ, артилерійських одиницях.

Крім того, генерал заявив, що необхідно повністю укомплектувати 40 бригад ЗСУ, аби повноцінно протистояти рашистам по всій лінії фронту. Для цього українській армії потрібно близько 4 тисяч БМП, 1 200 танків та понад 2 100 систем артилерійського вогню.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сполучені Штати Америки не будуть продавати Україні бойові безпілотники Grey Eagle. Влада змінила своє рішення через страх перед загрозою попадання дронів до рук російських окупантів.