RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Є важливий обов'язок: чому українцям з "білим квитком" приходять повістки

Українцям пояснили, чому в рамках загальної мобілізації вручають повістки навіть тим, хто має право на звільнення від призову чи відстрочення.

Про це повідомляє видання НВ, посилаючись на речника Закарпатського обласного територіального центру комплектування (ТЦК) Андрія Акімова.

За його словами, в Україні чоловіки мають інформувати військкомат про зміну свого статусу. Відповідальність за це несе не територіальний центр комплектування, а всі військовозобов'язані персонально.

Наприклад, якщо у людини народилася дитина чи отримала інвалідність, то має сповістити про це, щоб внести зміни до її облікової справи. ТЦК мають тільки перелік військовозобов'язаних, однак вони не мають стежити за змінами у житті громадян.

Оскільки дуже часто ніхто цього не робить, то можуть і не дивуватися, коли надійшла повістка. Ті військовозобов'язані, які мають право на відтермінування від мобілізації, її одержать, однак для цього треба прийти у ТЦК для уточнення інформації, зазначив речник.

Раніше "Апостроф" з'ясовував, хто може отримати "білий квиток" від служби в армії: кого визнають непридатним до служби в лавах ЗСУ та які найпоширеніші хвороби, що не дозволяють проходити військову службу.