RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Масовані обстріли та невдалі спроби штурму від окупантів: зведення Генштабу на ранок 28 липня

Країна-терорист Росія 155 днів веде повномасштабну війну проти України. Зараз основні зусилля окупантів зосереджені на встановленні контролю над Донбасом, утриманні окупованих південних територій, а також створенні умов для відновлення наступальних дій. Крім того, РФ продовжує блокувати українські морські комунікації в Чорному морі.

Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 28 липня.

Волинський і Поліський напрямки

Проводиться інженерне обладнання позицій, а також повітряна розвідка за допомогою БпЛА.

Сіверський напрямок

ФСБ РФ посилює розвідку в прикордонних районах. Окупанти обстрілюють з артилерії Чернігівську і Сумську області.

Харківський напрямок

Росіяни обстріляли райони населених пунктів Харків, Дементіївка, Мосьпанове, Соснівка, Уди, Черкаські Тишки, Старий Салтів, Циркуни, Протопівка, Злочів, Руські Тишки, Петрівка, Пришиб, Прудянка та Калинове. А також нанесли авіаудар поблизу Руських Тишків. Крім того, ворог вів повітряну розвідку для уточнення положення українських військ і корегування вогню.

Слов'янський напрямок

Росіяни вели штурмові дії у напрямках Довгеньке – Мазанівка й Пасіка – Долина, успіху не мали. Обстрілювали з артилерії райони населених пунктів Андріївка, Норцівка, Богородичне, Чепіль, Велика Комишуваха, Петрівське та Гусарівка.

Краматорський напрямок

Без активних бойових дій. Артилерійські обстріли в районах Закітного, Верхньокам’янського та Тетянівки, а також авіаудар біля Серебрянки.

Бахмутський напрямок

ЗСУ відбили штурмові дії окупантів на напрямках Клинове – Бахмут і Миронівський - Семигір’я та змусили їх відступити. Крім того, росіяни не змогли просунутися у напрямках Володимирівка – Соледар та Стряпівка – Соледар. Однак вони починають закріплюватися південно-східніше населеного пункту Вершина.

Водночас окупанти обстріляли райони населених пунктів Білогорівка, Миколаївка, Нова Кам’янка, Весела Долина, Кодема, Семигір’я, Нью-Йорк і завдали авіаційних ударів неподалік Яковлівки, Покровського та Соледара.

Авдіївський, Новопавлівський і Запорізький напрямки

Без активних бойових дій. Росіяни перекидають додаткові підрозділи для посилення угрупування на Запорізькому напрямку.

Ворог вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Новокалинове, Опитне, Степногірськ, Білогір’я, Володимирівка, Велика Новосілка, Микільське, Малинівка та Первомайське. Авіацію задіяв біля Авдіївки, Мар’їнки, Павлівки, Камʼянського та Малих Щербаків.

Південнобузький напрямок

Російські окупанти намагаються утримувати зайняті позиції та повернути втрачені на Криворізькому напрямку. Водночас ЗСУ відбили штурм росіян у напрямку Брускинське – Білогірка. Окупанти зазнали втрат і відійшли.

Однак ворог хоче скувати дії ЗСУ, обстрілюючи з усіх видів зброї мирні райони Трудолюбівки, Потьомкиного, Посад-Покровського, Андріївки, Благодатного, Тернівки, Червоної Долини, Прибузького та Лупаревого, завдаючи авіаударів біля Новопетрівки.

Як відомо станом на зараз, в акваторії Чорного моря, поза пунктами базування, перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ вибили росіян із двох сіл на Херсонщині.