RU  UA

Коли на фронті порушать рівновагу: військовий аналітик назвав термін

Повномасштабна військова агресія Росії проти України триває вже шостий місяць – за цей час окупанти втратили понад 40 тисяч людей, а також чималу кількість військової техніки. Проте у Росії все ще зберігається можливість для наступу: вони продовжують перекидати техніку на південь і обстрілювати українські міста ракетами.

Про те, коли Збройні сили України перейдуть у наступ, в ефірі програми "Руно. Війна" на Апострофі TV розповів військовий експерт і аналітик Петро Черник.

За словами аналітика, від часу захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська на лінії фронту не відбулося кардинальних змін, за винятком одного моменту. Завдяки РСЗВ HIMARS Збройні сили України намацали болючі точки нашого супротивника і навчилися бити їхній боєкомплект. Це спричинило з того що називається зниженням артилерійського впливу противника.

"Я буквально тиждень як приїхав з лінії розмежування і бачив, що насправді артилерійський вплив зменшився. Щоправда, в деяких точках збільшилися ракетні удари, в першу чергу, з авіації. Це, на мій погляд, є своєрідною квінтесенцією двох тижнів. За великим рахунком, фронт і на цю хвилину є в точці рівноваги", - відзначив Черник.

Він додав, що росіяни не мають великих сил і засобів, щоб здійснювати проривні контрнаступальні операції. Водночас ЗСУ ще не наростили так своєї вогневої сили, щоб створювати вогневі вали та починати вибивати окупантів з нашої території.

"Така собі точка стояння. Коли вона порушиться? На мій погляд, десь кінець серпня – початок вересня. Це могло би бути на нашу користь. Але не забуваємо, що росіяни мають близько п'яти тисяч стволів артилерії і практично нескінченний боєзапас", - резюмував Черник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Рівновага на фронті буде порушена протягом місяця - військовий аналітик.