RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

19 травня

18 травня

Всі новини

У серпні в Україні очікуються погодні "гойдалки": де опадів буде найменше

В останній місяць літа синоптики прогнозують температуру вищу за звичайну для цієї пори року. У серпні стовпчики термометрів місцями будуть підніматися до +38°C.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, середньомісячна температура буде на 1,5-2,0°С вище за звичайну. На півдні країни сонце палитиме час від часу на рівні +35...+38 градусів.

Оскільки саме перша декада традиційно характеризується найвищими показниками температур, то з середини місяця спека почне спадати. Пов'язано це з нижчим положенням сонця та скороченням світлового дня, пояснює він.

У серпні очікується нерівномірний розподіл кількості опадів по території країни, але у більшості регіонів буде у межах норми.

"Основна частина дощів матиме зливовий характер, тому навіть у межах невеликої території чи області сумарна частина опадів може відрізнятися у два і навіть три рази", - каже фахівець.

Синоптик зауважує, що найнесприятливіша ситуація припаде на Одеську, Миколаївську, Херсонську і Вінницьку області, де дощів не передбачається, навпаки - спека посилить посуху і збільшить ризики пожежної небезпеки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Україну насуваються "пекельні" +36.