RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Німеччина запроваджує для українців нові правила перебування в країні: що зміниться з 1 вересня

У Німеччині, де днями заборонили провести виставку підбитої ЗСУ під час війни російської військової техніки, з 1 вересня почнуть вести облік безвізових днів, протягом яких українці перебувають у країні.

Про це повідомляється в документі від влади країни.

Біженці, у яких до кінця серпня закінчиться безвіз, мають або залишити країну на 90 днів, або мати реєстрацію тимчасового захисту для легального перебування в Німеччині.

Якщо перебування особи без візи в Німеччині закінчується до 31 серпня або цього дня, необхідно заздалегідь оформити документ до 1 вересня. Українці, право на безвізове перебування яких у Німеччині закінчиться у період з 1 вересня до 1 грудня, також мають подати заявку на реєстрацію.

"Якщо у вас є українське громадянство, перетин кордону на федеральну територію має бути спрощено і має бути без бюрократії. Разом з тим потрібно бути зареєстрованим відразу після в'їзду до Німеччини, наприклад, при подачі заявки на посвідку на проживання в імміграційних органах. Таким чином, перебування у Німеччині має бути можливим для всіх постраждалих протягом 90 днів без посвідки на проживання", - йдеться у документі.

Раніше "Апостроф" розповідав, як українським біженцям отримати медичну допомогу в Німеччині.