RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Обов'язкова евакуація може торкнутися ще трьох областей України

Уряд може розширити практику обов'язкової евакуації й на інші українські регіони, які постраждали від російської агресії – це частини Запорізької, Херсонської та Харківської областей.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила на брифінгу 11 серпня.

“Обов'язкова евакуація з Донецької області проводиться вперше і вона поки єдина. Але наші прогнози та наш аналіз вказує на те, що вона продовжуватиметься і в інших регіонах. Ми бачимо зараз ситуацію, що погіршується. А з настанням осінньо-зимового опалювального періоду точно погіршиться, а надання тепла через тепломережі буде значно ускладнене”, – зазначила вона.

За словами чиновниці, об'єкти, які забезпечують теплопостачання та комунікації, швидше за все, стануть цілями атак ЗС РФ.

"Ми розуміємо, що не всі з них вдасться відремонтувати. І розуміємо, що частина міст та сіл, наприклад, Запорізької, Херсонської, Харківської областей може залишитись без засобів для існування, тепла, що найголовніше, і без світла, що також важливо”, – підсумувала Верещук.

Раніше повідомлялося про початок обов'язкової евакуації мешканців неокупованих районів Донецької області через постійні обстріли та неможливість забезпечити опалювальний сезон. Евакуація не є примусовою – від неї можна відмовитись, підписавши відповідний документ.