RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Мільярди за мовчання: куди зникла колишня дружина Путіна

Колишня дружина Володимира Путіна Людмила Очеретна продовжує щороку отримувати сотні мільйонів рублів від мерії Москви та державних банків. Серед її майна - дорога нерухомість на території "ненависного" Кремлем Заходу.

Схему збагачення "експершої леді" Росії розкрив Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального у своєму розслідуванні.

За оцінками ФБК, колишній дружині Путіна віддали для збагачення маєток та земельну ділянку в центрі Москви вартістю 10 мільярдів рублів.

Із розлідування випливає, що Людмила з нульових років займалася Центром розвитку російської мови, створеним "під неї". Московська мерія та Управління справами президента надали у користування, а згодом - у власність ділянку землі та маєток у центрі столиці Росії. Його відремонтували, варварськи надбудувавши два поверхи і збудувавши поруч новоділ. Центр було перейменовано на Центр розвитку міжособистісних комунікацій. Тепер ним керує новий чоловік Людмили - Артур Очеретний.

Центр здає будівлю в оренду власній компанії Людмили "Меридіан", а той - у суборенду низці банків (зокрема ВТБ та Сбербанку) та комерційним фірмам. Таким чином, будівля приносить прибуток Людмилі: оренда їй обходиться у кілька разів менше, ніж дає суборенда. Щорічно її фірма отримує близько 250 мільйонів рублів, з яких ВТБ і Сбербанк - 150 мільйонів.

До всього - Центр ще й фінансує держава. Найбільшими спонсорами є мерія Москви, Газпромбанк і "Сєвєрсталь" наближеного до президента РФ олігарха Олексія Мордашова, якому належить частина Національної медіа групи (очолює раду директорів Аліна Кабаєва).

За підрахунками ФБК, за три роки від мерії Центр отримав 175 мільйонів рублів, від Газпромбанку - 140 мільйонів, від "Сєвєрсталі" - 100 мільйонів. Усі кошти йдуть до кишень компанії ексдружини Путіна: Центр дає позику фірмі "Меридіан", а той - Людмилі.

Ще Фонд розповів про нерухомість колишньої дружини президента РФ: віллу в Біарріці, квартиру в Давосі, а також показав нові знахідки – дві квартири в Іспанії.

Раніше "Апостроф" писав, що у стосунках президента РФ з гімнасткою Аліною Кабаєвою спливли скандальні подробиці.