RU  UA

Паркетні генерали: експерт розповів, чи зміниться перебіг війни після зміни військового керівництва у РФ

Кремль змінив командування Чорноморського флоту - тепер за нього відповідає генерал Віктор Соколов. Ця чергова кадрова зміна сталася на тлі невдач ЧФ країни-терориста РФ та успіхів ЗСУ зі знищення російської техніки в Криму.

Про це в етері "Апостроф TV" розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Насамперед він зауважив, що вже не існує "Чорноморського флоту" - тепер є лише флотилія, оскільки ЗСУ знищили флагман "Москву". Але кадрові зміни в командуванні російської флотилії не підвищать ефективність ворога в Чорному морі.

"Всі ці зміни в Генштабі РФ, Міноборони та інших силових структурах – дуже цікаві. Простим словом це зачистка. Але вони нічого не вирішують, бо це класичні паркетні генерали, які не мають досвіду реальної війни проти країни, у якої є регулярна професійна армія, такої як України. Вони мають досвід війни проти повстанців в Сирії, де вони здійснювали задачі в лайтових (легких, - ред.) умовах. Тому буде ще багато таких змін, але ніякого впливу на дії російської армії вони не матимуть", - пояснив Коваленко.

Крім того, це ще одне свідчення наростання панічних настроїв окупаційної влади в Криму. Поширюється інформацію про втечу так званих "прем'єра" Аксьонова і "спікера" Константинова, тобто окупанти готуються до повернення Криму Україною військовим шляхом.

"Росіяни повивозили з Криму свої родини, є навіть інформація, що втік Аксьонов. І повторна бавовна (вибухи, - ред.) в Криму обов'язково відбудеться, бо там багато військових об'єктів окупантів. А щодо військових злочинців, то якщо вони навіть втекли з Криму, то це є сигналом до того, що окупаційне командування розцінює територію, де будуть можливі дії з деокупації. Проте ще про це говорити зарано", - наголосив оглядач.

Водночас російські колаборанти не поспішають тікати з Херсонської області, навіть попри загрозу українського контрнаступу.

Читайте також матеріал "Апострофа": Росія втратила в Криму дуже потужну зброю - Рефат Чубаров