RU  UA

Ставка - на тактику виснаження: військовий експерт дав оцінку діям ЗСУ

За півроку повномасштабної війни Росії не вдалося досягти жодної з намічених Кремлем цілей. Україна засвідчила, що може не лише оборонятися, а й здатна перейти до контрнаступу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак.

Він зазначив, що після 9 серпня українська армія створює умови для контрнаступу. ЗСУ наразі замість кривавих зіткнень обрали тактику витіснення ворога з окупованих територій, виснажуючи армію окупантів, щоб вона сама втікала. І цей підхід цілком виправданий, тим більше після отримання військової допомоги від наших партнерів.

"Під час війни не лише західна зброя продемонструвала свій потужний потенціал, а й поруч високі показники української зброї", - наголосив експерт, підкресливши, що окремі зразки української зброї, зокрема і ПТРК, і РСЗВ, і безпілотники перевершують російські.

Окрім того, ЗСУ продемонстрували високу здатність до високопрофесійного управляння. "Тому й було знищено крейсер "Москва", вибито окупантів зі Зміїного та наносяться удари по дальніх цілях, зокрема і в Криму", - переконаний Валентин Бадрак.

За його словами, це говорить про те, що в Україні з'явилось нове покоління висококваліфікованих офіцерів. Тобто військових, які здатні самостійно приймати рішення, не чекаючи команди "згори".

Нагадаємо, у ЗСУ заявили про повний контроль над шляхами поставок окупантів.