RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Висадка ворожого десанту в Одесі: українські військові оцінили загрозу

Російське окупаційне військо пам'ятає свій розгром на острові Зміїний, тому не намагається десантуватися до берегів Одеси. Ситуація на Одещині повністю під контролем Збройних Сил України.

Про це речник Одеської ОВА Сергій Братчук розповів в етері Апостроф TV.

За його словами, на бойовому чергуванні в Чорному морі зараз залишилося лише два корабля з крилатими ракетами "Калібр", оскільки інші ховаються від шторму за Тарханкутом.

"Дух "змієбаєвки" завжди над окупантами і Чорним морем, сильно не любить окупантів і влаштовує їм шторм", - зазначив Братчук.

Російські окупанти навіть не ризикують відправляти катери з диверсантами до берегів Одеси чи області, адже розуміють, що вони одразу будуть знищені. Збройні Сили України повністю контролюють Одеську область, тому ворог сюди не заходить.

"Про можливість десанту взагалі мова не йде. Ризик не виключається, бо хтозна-що в головах ворога. Але сьогодні немає жодних ознак підготовки", - наголосив речник.

Утім, все ж кожного дня українські спецслужби на Одещині затримують і знешкоджують диверсантів, які працюють на ворога.

"На напрямку Придністров'я поки тихо, але там наші спецслужби пильнують, щоб не допустити провокацій", - запевнив Братчук.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як працює зерновий коридор з Одеси і коли буде новий "караван".