RU  UA

Чого не вистачає ЗСУ на війні? Полковник назвав три головні проблеми

Для успішного наступу ЗСУ на півдні та сході країни - українське керівництво має вирішити три нагальні завдання, зокрема, питання відсутності необхідної кількості артилерії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

За його словами, першою проблемою української армії у цій війні є відсутність необхідної кількості артилерійської зброї.

"Збільшення стволів 155 арт та боєприпасів до них. Чим більше буде боєприпасів, тим більшою буде вогнева міць нашої артилерії, тим менше ми втратимо людей. В принципі, буде виконано одне із завдань нашого Генштабу про бережливе ставлення до нашої піхоти", - наголосив він.

Другою проблемою, яку Україна вирішує за допомогою натовських партнерів, є відсутність броньованої техніки.

"Необхідність у бронетанкових військах, у броні як такій стоїть на другому місці. Наші турецькі товариші нам допомагають, практично десятками відвантажують броню та техніку, Європа та Америка – зараз уже почали відвантажуватися бронетранспортери М113. В принципі це питання вирішимо", - зауважив він.

Третє важливе питання - це поповнення авіаційного парку ЗСУ, адже відсутність авіації помітна під час бойових дій, її з початку було небагато. Наразі вона працює тільки на правобережжі та в деяких районах Донбасу. Хоч дещо покращить ситуацію передача літаків, яка відбулася нещодавно.

"Ми отримали ланку, 4 македонські літаки Су-25. Наразі маємо отримати ескадрилью - до 12 словацьких літаків МіГ-29. Вона нас посилить. Те, що ми просимо у наших натовських товаришів – передати нам багатофункціональні винищувачі F-15 та F-16, А-10 – це штурмовик, приблизно як Су-25. Звичайно, це посилило б нашу вогневу міць і стало б великою підмогою у наступальних діях зі звільнення нашої території. Поки що є питання щодо передачі літаків типу F-15 і F-16, А-10, але я думаю, що вони вирішаться найближчим часом", - додав Роман Світан.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Ми намагаємося "відкобзонити" якомога більше росіян, яких перекидають на південь України - полковник ЗСУ