RU  UA

Чи загрожує окупантам збройний голод і чи вистачить сил стримувати ЗСУ: в Україні дали прогноз

Російське окупаційне військо не зможе довго стримувати Збройні Сили України, якщо вони продовжать інтенсивний вогневий вплив на ворога у поєданні з силами підтримки. Водночас росіяни навряд чи відчуть "голод в озброєнні" до кінця року.

Про це в етері Апостроф TV розповів член Руху опору "Вільна Україна", народний депутат 8 скликання Андрій Тетерук.

Країна-терорист Росія не рахує своїх втрат і не шкодує військових, однак ті проблеми, які створили для неї ЗСУ, стають все серйознішими. Лише за останні пів року російське військо втратило понад 900 осіб командного складу. Разом з цим Кремль накопичив чимало ресурсів для ведення війни.

"Путін напав на Україну в 2014 році, використовуючи "елітні" підрозділи". І перші суттєві втрати ворога були за Донецький аеропорт, де наші "кіборги" знищили половину розхваленого роспропагандою спецназу "Вимпел". А з 24 лютого інтенсивність знищення цієї "еліти" значно зросли. Але Путіна це не зупиняє. Згадайте хоча б історію з підводним човном Курськ. "Він потонув" – ось ця цинічна оцінка Путіна. Тому марно думати, що Путіна хвилює доля еліти чи когось іншого. Він буде сюди направляти і еліту, і дрантя набране з усіх-усюд. І скільки б їх не було направлено сюди – їх всіх утилізують, і ніякого диктування своєї волі росіянами не буде", - зазначив Тетерук.

У РФ залишився спадок від СРСР у вигляді великої кількості озброєння, а після приходу до влади Путіна 20% бюджету витрачалося на оборону, тобто до кінця 2022 року російські окупанти матимуть достатньо зброї. У той же час мати зброю не означає використовувати її, адже ЗСУ працюють саме над ускладненням чи унеможливленням постачання озброєння окупантам.

"Наші удари по базам зберігання – дійсно дієвий спосіб. А баз зберігання озброєння в Росії ще багато. Питання лише в логістичному доправленні його. Заліза, яке можна розбирати для ремонту пошкодженої техніки, набоїв, снарядів, ракет – в них ще вистачає. Але завдання ЗСУ – знищувати все, що прибуває на територію України. Тут має бути комплексна робота як ЗСУ, так і партизанів на окупованих територій", - пояснив нардеп.

Щодо прогнозування бойових дій, то, за словами Тетерука, у ЗСУ немає підстав для сповільнення, оскільки вони не можуть дати росіянам спокійно перезимувати на окупованих територіях.

"Треба завдавати ударів, щоб вони тікали якомога далі", - резюмував він.

Раніше "Апостроф" писав про п'ять сценаріїв, якими може закінчитися повномасштабна російсько-українська війна.