RU  UA

Зима стане жахом для Росії: полковник СБУ розповів, як зміниться ситуація на фронті із настанням морозів

З настанням зими російське окупаційне військо знову зіштовхнеться зі своїми одвічними проблемами: постачання палива та їжі. Водночас Збройні Сили України продовжать методично знищувати всі ресурси й логістику ворога.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула.

Кремль перед початком холодів планує кинути на фронт повномасштабної війни проти України ще більше свіжого "гарматного м'яса", аби цим компенсувати рекордні втрати та заповнити прогалини.

"Зараз час грає на користь ЗСУ та України. Росія слабшає. А зима та бездоріжжя – це жах для Росії. Бо більшість їхньої техніки просто стане, буде проблема з пальним і постачанням їжі. Це одвічні проблеми російської армії. Тому росіяни розраховують що до зими ще когось мобілізують і кинуть свіжі сили. Бо для тих, хто вже півроку сидить в окопах в Україні ситуація буде просто жахлива", - зауважив Притула.

До того ж росіяни мають проблеми і з зимовим спорядженням, адже їхня техніка ламається, деякі сили взагалі відрізані від постачання, зате країна-терорист РФ може залучити значний ресурс живої сили, попри те, що цьому "ресурсу" зі зброї дадуть лише автомат і саперну лопату.

"Зимове спорядження для росіян теж проблема, у них немає нормального спорядження для зими, а техніка ламається. Тому те угруповання росіян на правобережжі Херсонщини – його доля сумна. Технічно Росія втратила більшу частину боєздатної техніки і технічно це кульмінація у війні. Тому росіяни можуть зараз хіба що відмобілізовувати величезну кількість живої сили з поганим оснащенням. І оце може бути перехід у зовсім іншу фазу війни – від технічної до людської", - пояснив експерт.

Утім, українські військові будуть діяти за власною тактикою: знищуватимуть штаби та склади ворога далекобійною зброєю. Натомість росіяни здатні лише на атаки з великою кількістю живої сили.

осіяни зможуть хіба що піти у велику атаку живою силою, як в кіно, "За Сталіна, за Путіна!", бо вони людей не шкодують. В Україїни з'явилась далекобійна зброя, а в тилу ворога почали палати склади з боєкомплектами. Тому для російських артелеристів настають скрутні часи, бо наступив паритет. ЗСУ переважають і в якості, і в дальності, і в точності, і в розвідці. Тому російська артилерія зникає у степах України", - резюмував Михайло Притула.

Читайте також матеріал "Апострофа": На Заході не розуміють, як ми завдаємо потужних ударів по росіянам - генерал Сергій Кривонос