RU  UA

Колаборанти в паніці від контрнаступу ЗСУ: готові співпрацювати із спецслужбами України

У тимчасово окупованому Мелітополі та районі минулого тижня ЗСУ завдали ударів по складах боєприпасів ворога, зруйнували два штаби з проведення "референдуму", а також три будинки колаборантів, які були задіяні в організації "референдуму".

Про це мер Мелітополя Іван Федоров заявив в ефірі Апострофу TV.

"Серед колаборантів - панічні настрої через вдалий контрнаступ ЗСУ на Харківщині, а також через провал у термінах проведення так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях", - зазначив він.

Федоров нагадав, що росіяни планували проведення "референдумів" на 11 вересня - на "єдиний день голосування" у РФ. Проте вже - 12 вересня і жодних "референдумів" ніде на окупованих територіях не відбулося.

"Росія "годувала" колаборантів обіцянками, що скоро буде проведено "голосування" і вказані території "приєднуються" до РФ. Колаборанти розгублені і зараз багато хто з них виходить на зв'язок з нашими спецслужбами та місцевою владою для співпраці. Окупантам вони вірять з кожним днем усі всі менше", - описує ситуацію мер Мелітополя.

Він повідомив, що наступною датою "референдуму" окупанти називають 4 листопада, але за нинішніх умов для них та колаборантів це означає "майже ніколи". Жодних "референдумів" не буде, тому що ЗСУ та місцеві жителі проти цього. У Мелітополі, коли окупанти та колаборанти проводили обхід по квартирах та будинках, близько 90% громадян відмовилися брати участь у їхньому "референдумі".

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Олег Жданов пояснив, що Мелітополь є ключовим містом в обороні всього півдня та ключем для сухопутного коридору на територію тимчасово окупованого Криму. Якщо ЗСУ зможуть взяти Мелітополь, сухопутний коридор на півострів припинить існування.