RU  UA

Мер про ситуацію в Енергодарі: люди тікають від окупантів, їх не тримають навіть світло та вода

Після російських псевдореферендумів люди почали масово виїжджати з окупованого Енергодару, на пункті пропуску у Василівці скупчення людей, чекати доводиться 2-3 дні. Гуманітарна ситуація у місті більш-менш спокійна, є світло та водозабезпечення, але майже не залишилося людей.

Про це розповів міський голова Енергодару Дмитро Орлов у ефірі Апостроф TV.

"Вже 23 загиблих та 28 поранених (за оновленою інформацією - кількість загиблих досягла 25, ще 50 осіб отримали поранення, - "Апостроф"), це пункт пропуску, де тиждень не випускали людей, зараз уже два дні пропуск здійснюється, і окупанти обстріляли цей пункт пропуску", - розповів Орлов.

Читайте також: Колаборанти створюють "добробат": що зараз відбувається на окупованому Запоріжжі

Він додав, що росіяни обстрілюють міста Нікополь та Марганець з території Запорізької АЕС та прилеглих територій. Опалювальний сезон під загрозою, тому що теплова станція не працює, і атомна станція теж не генерує теплову енергію, тому ймовірність, що розпочнеться опалювальний сезон, мінімальна.

"З початку вересня окупанти взагалі не пропускають жодних гуманітарних вантажів на окуповані території, тому цінова пропозиція того, що везуть Криму, підскочила вдвічі, дитячих товарів, засобів гігієни не вистачає, категорії ліків у дефіциті", - розповів Енергодара.

Нагадаємо, раніше комбат 98 батальйону ТрО "Азов" Родіон Кудряшов розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку.