RU  UA

Повтору Бучі не буде: де ЗСУ зустрінуть російських "мобіків" із Білорусі

Білорусь збирається приймати мобілізованих російських окупантів і військові ешелони з країни-терориста РФ, тоді як Сили оборони України передбачили подібний розвиток подій і підготувалися до потенційного наступу з півночі.

Про це в етері Апостроф TV розповів полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Російські війська на території Білорусі - це прямі вороги України, які використають всі сили й засоби, подібно до того, як це безпосередньо відбувається на українській території.

"Білоруську проблему не варто перебільшувати, оскільки Лукашенко до останнього чинитиме опір участі своїх військ проти України. Однак надати свою територію, техніку, аеродроми та військові об'єкти він, звичайно, може", - додав Світан.

Читайте також: "Північний ураган" на кордоні: як Україна готується до нового удару з Білорусі

Водночас існує ймовірність, що російські війська, особливо новомобілізовані, можуть зайти в Білорусь на кілька тижнів і сформувати там певні групи, аби спробувати зв'язати Сили оборони на півночі України, які зараз могли б готуватися до участі в бойових діях на південних фронтах.

"Заходи, які наше командування провело на півночі, так само як 8 років тому проводилися вздовж так званої лінії "Л/ДНР". Війська, які перебувають на кордоні з Білоруссю, пройшли війни, бойове злагодження, це боєготові підрозділи, які з ходу підуть у бій. Вони навіть не дадуть підійти до території України. Повтору Бучі не буде", - наголосив полковник запасу ЗСУ.

Раніше "Апостроф" писав, що удар по Києву з Білорусі - це ідея-фікс Путіна. Політолог назвав три ознаки.