RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як дистилювати воду своїми руками: інструкція з фото

Експерти поділилися двома дієвими способами дистиляції води в домашніх умовах.

Про це повідомляє "Апостроф".

Перший метод дистиляції

Потрібно взяти чайник, налити водопровідну воду та дати воді відстоятися від однієї до шести годин. Це дозволить вийти із води вуглекислому та хлорному газу.

Потім треба взяти якусь скляну посудину, ретельно промити та дати висохнути, не протираючи жодними серветками.

Промити потрібно і ємність, куди потрібно переливати дистильовану воду. Можна взяти звичайну пластикову пляшку.

Далі склянку та ємність для збору води потрібно обробити водяною парою, щоб змилися з посуду залишки солей, мінералів та металів водопровідної води.



Треба поставити чайник на газ. Після того, як він закипів, чайник не вимикайте: вода повинна постійно кипіти та виходити у вигляді пари. Нею треба обробити весь посуд по пів хвилини. Для збору конденсату, який витікатиме зі склянок - підставте будь-яку іншу склянку.



Для кращого утворення дистиляту можна весь скляний посуд (із товстою стінкою) охолодити в холодильнику.

Далі потрібно фактично повторити етап очищення склянок водяною парою, але для збору дистильованої води можна використати склянку попередньо вимиту і очищену паром.



Тільки-но склянка в руках нагріється - процес дистиляції стає не таким ефективним. Варто замінити на холодну. Даний процес продовжуємо доки не наберемо достатньої кількості дистильованої води. Очищену воду можна перелити у пластикову пляшку.

Другий метод дистиляції

У металеву каструлю потрібно налити водопровідну воду і поставити в неї ємність для збору дистильованої води, зверху накривши перевернутою скляною кришкою (на саму кришку треба покласти кубики льоду у пакеті).

Вода за високих температур перетвориться на пару і підніметься до скляної кришки, де охолодиться, конденсується і стече в ємність всередині каструлі.

Цей спосіб не зовсім правильний, оскільки скляна кришка складається не тільки зі скла (металевий обідок та пластикова ручка). Ліпше замість кришки використати плоску скляну салатницю.

Ємність для збирання очищеної води також треба попередньо очистити під парою.

Раніше повідомлялося, як правильно чистити праску, щоб не пригорала і не псувала одяг.