RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Чорна скринька" для окупантів: Буданов розповів про секретний військовий проект

Головне управління розвідки Міністерства оборони України та Фонд "Повернись живим" реалізували спільний проєкт під назвою "Black box", який лише за жовтень завдав країні-терористці Росії збитків на мільйони доларів.

Про це розповів начальник ГУР МО генерал-майор Кирило Буданов.

Проєкт "Black box" української розвідки й Фонду "Повернись живим" коштував 40 мільйонів гривень, у межах якого в жовтні благодійники купили й передали ГУР обладнання, що знижує наступальний потенціал окупаційного війська.

Читайте також: Цифра некругла, але гарна: свіже зведення втрат окупантів в Україні

"З огляду на секретність, ми не можемо розкрити деталей цієї співпраці, але її результати точно відобразяться на полі бою. За нашими підрахунками, лише за жовтень проєкт, який ми між собою називаємо "Black box", завдав росії збитків на мільйони доларів. Спільно з благодійниками та усіма небайдужими українцями ми й надалі будемо впливати на бойову спроможність ворога", - сказав Кирило Буданов.

Зараз для широкого загалу доступна інформація про те, що влітку благодійники передали ГУР комплекс Bayraktar TB2 вартістю 16 502 450 доларів, який складається з трьох ударних безпілотників, системи повітряного зв’язку та мобільного комплексу наземного управління.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли в Україні з'явиться завод з виробництва Bayraktar.