RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росіяни "бомбардують" спамом вайбер-чати будинків українців - політолог

Росіяни намагаються розігнати інформаційну хвилю на підтримку ракетних ударів по Україні, мета якої – посіяти паніку серед українців.

Про це написав експерт Ігор Рейтерович у Facebook.

"У росіян все стабільно – після чергової терористичної ракетної атаки вони намагаються розігнати інформаційну хвилю, мета якої – посіяти паніку та зневіру серед українців. А ще – підірвати довіру до ЗСУ, Залужного, президента та представників місцевої влади", - написав він.

Рейтерович попередив громадян про те, які меседжі інспірують росіяни у соціальних мережах: вперто та цілеспрямовано просувають наративи про те, що саме "ЗСУ підривають ЛЕП, обстрілюють власну критичну інфраструктуру", а "влада торгує електроенергією із Заходом, змушуючи українців сидіти без світла", що, за задумом росіян, повинно спонукати українців вийти на Майдан.

Експерт також озвучив канали комунікації, які є вразливими для ворожих наративів: "Бомбардують" недолугим спамом соціальні мережі, телеграм-канали та навіть вайбер-чати будинків".

Як повідомляв "Апостроф", 17 листопада Росія масовано обстрілювала Україну ракетами та іранськими безпілотниками. Відомо про "прильоти" та роботу ППО у Дніпрі та Одесі, вибухах у Харківській та Черкаській областях.