RU  UA

Україна може отримати ізраїльське озброєння: названо терміни

Питання постачання ізраїльської зброї Україні, зокрема ППО, досить складне: цих озброєнь наразі немає - їх треба виробляти. Крім того, їх було розроблено спільно з США, тому потрібен дозвіл американців на їх передачу, а поки що його не отримано.

Про це розповів офіцер армії Ізраїлю Арія Зайден в ефірі Апостроф TV.

Він прогнозує, що реально можна говорити про терміни постачання в другій половині 2023-на початку 2024 року.

За словами Зайдена, були роки, коли Ізраїль працював з Росією над створенням безпілотників. Проте зараз жодна ізраїльська компанія з Росією не працює.

"На удари Ізраїлю по Ірану не потрібно розраховувати, оскільки це стане початком світової війни. Проте Ізраїль може передавати США і партнерам розвідувальну інформацію", - зазначив офіцер.

Читайте також: Мовчазний Нетаньягу: як Ізраїль допоможе Україні у війні з Росією

Він додав, що у Беньяміна Нетаньягу були зв’язки з Володимиром Путіним. Він використовував це в виборчій компанії. Проте зараз є високий шанс, що він продовжить лінію на дозвіл передачі ізраїльських технологій і зброї Україні.

"Сьогодні ці рішення будуть простішими. Проте сьогодні для Ізраїля найбільш важливими є питання власної безпеки. Коли терористична загроза послабне, можна буде звернути більшу увагу на допомогу Україні", - пояснив Арія Зайден.

Як розповідав "Апостроф", політолог-міжнародник Антон Кучухідзе вважає, що Ізраїль може передати Україні високотехнологічні ракети, якщо Іран почне постачити ракети власного виробництва до Росії, що ставить під сумнів можливу угоду Тегерана із Москвою.