Частину України заллє дощами, а частину засипле снігом: на 13 грудня оголошено жовтий рівень небезпеки

Снігопади поступово витісняють дощі з України, 13 грудня складні погодні умови очікуються у центральних (крім Вінницької), Харківській та Сумській областях. На дорогах України, крім південного сходу, прогнозується ожеледиця.

Прогноз погоди опублікував Український гідрометеорологічний центр.

За прогнозами синоптиків, у ніч на 13 грудня у більшості західних областей пройде невеликий сніг. У південній частині країни прогнозується помірний дощ, подекуди з мокрим снігом. На сході також пройдуть дощі, а на решті території без істотних опадів.

Вдень у вівторок в Україні, окрім західної частини, синоптики прогнозують сніг та мокрий сніг, на південному сході країни пройде дощ. У більшості центральних, Сумській та Харківській областях очікується негода - значні опади, налипання мокрого снігу.

На дорогах України, окрім південного сходу, ожеледиця. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с, вдень у східних областях пориви 15-20 м/с.

Стовпчики термометрів 13 грудня показуватимуть 1 до 6 градусів морозу, в Карпатах буде ще холодніше - 5-10 нижче за нуль. Тепліше буде у південних, східних та Дніпропетровській областях – 0+5 градусів, а в Криму вдень повітря прогріється до 8 градусів тепла.

Читайте також: Зливи, сніг та плюсова температура: чого чекати українцям від погоди протягом тижня

"13 грудня на дорогах України, крім південно-східної частини, ожеледиця; вдень у центральних (крім Вінницької), Харківській та Сумській областях сильний сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу; у східних областях пориви вітру 15-20 м/с", - попередили синоптики.

Вони додали, що погодній ситуації надано І рівень небезпеки, жовтий. Погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Раніше "Апостроф" публікував прогноз народного синоптика на всю зиму.