RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У справі про затримання в Одесі групи "морських" зловмисників з'явився кейс замаху на вбивство - ЗМІ

Справа про затримання в Одесі групи зловмисників, які кілька років наживалися на проблемі моряків, отримала нові скандальні подробиці.

Про це йдеться в сюжеті на одеському телеканалі "Перший міський", пише "Народна правда".

Так, на підставі показань одного із затриманих учасників злочинної схеми – одного з господарів ТОВ "Навчальний центр фахівців морського транспорту" Валерія Постолатія, встановлені всі учасники схеми незаконного заробітку, їх зв’язки та ролі, які дозволяли налагодити безперебійну роботу та перевести на себе значний потік грошей.

Учасниками схеми названо: головну громадської організації "Українське об’єднання моряків" Крістіну Король, Валерія Постолатія, начальника слідства Приморського РВВС м. Одеси Андрія Мащенка та заступника міністра інфраструктури України Юрія Васькова.

Як розповіла прес-секретар регіонального управління СБУ Ганна Шевчук, "зловмисниця створила злочинне угруповання, до якого входив і її батько. Саме він вів переговори з моряками та отримував від них гроші. Ще один учасник угруповання – керівник ТОВ "Учбовий центр спеціалістів морського транспорту".

Також журналістам вдалося поспілкуватися з чоловіком головної фігурантки справи Крістіни Король – Русланом, який не лише підтвердив схеми наживи на моряках, а й розповів про спробу замаху на вбивство одного з конкурентів компанії Ігоря Зозулі.

"Постолатій звернувся до мене, щоб я знайшов виконавців, які закинуть у двір, де мешкає Зозуля із сім’єю та двома маленькими дітьми, гранату, бо вважає його основним зі своїх ворогів, який вплинув на руйнування планів та схеми, задуманих Валерою та Васьковим. Я відмовився, мотивуючи тим, що готовий ідейно боротися з корупцією законними методами, а брати участь у бандитських розбірках я не буду. Мало того, буду змушений звернутися до правоохоронних органів із заявою, якщо він продовжить займатися цими розборками далі. В результаті Валера сам знайшов виконавців, які мали покинути гранату. Однак, щось пішло не так і виконавці просто облили будинок фарбою і закидали фальшфеєрами, що горять, сигнальними фаєрами і вибуховими пакетами двір. А так само, біля будинку Зозулі влаштували протестну платну акцію із залученням "тітушок", які професійно займаються акціями залякування, з метою помсти та психологічного тиску на Зозулю та його родину", - розказав він.