RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Залишився всього тиждень: Резніков звернувся до військовозобов'язаних з Росії, відео

Міністр оборони України Олексій Резніков, який припускає, що Російська Федерація готується до повторного наступу вже на початку наступного року, напередодні нової хвилі мобілізації звернувся до російських військовозобов'язаних, насамперед до жителів великих міст РФ.

Звернення очільника оборонного відомства було опубліковано на YouTube-каналі "Військове телебачення України".

У військовозобов'язаних росіян до мобілізації залишився приблизно один тиждень, наголосив Олексій Резніков.

Читайте також: ЦАР і велика Україна: у Буданова виявили цікаву карту Росії

Вже на початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосять військовий стан і розпочне чергову хвилю мобілізації. Кордони також будуть закриті й у Білорусі, – сказав Резніков.

Міністр оборони закликав росіян подумати і відповісти на питання, за що конкретно вони воюватимуть, при ймовірності загинути або залишитися калікою на все життя.

Резніков розповів, що десять місяців тому керівництво в Кремлі та пропагандисти в телевізорі розповідали про цілі так званої "спеціальної військової операції", зараз же вони мовчать про безповоротні втрати, які зазнала армія РФ за 10 місяців повномасштабної війни, про те, що російська влада ще влітку заперечувала можливість мобілізації, а на початку осені відбулася перша її хвиля.

Резніков розповів росіянам про те, що армія пів року намагається взяти невелике містечко Бахмут, де полягли десятки тисяч солдатів.

"Керівництво Росії вже давно розуміє, що витівка з війною проти України обернулася для них катастрофою... Але вони не можуть вам у цьому зізнатися", - сказав міністр оборони, зазначивши, що влада хоче врятувати своє багатство і для цього збирається зробити громадян РФ співучасниками своїх злочинів, переклавши на них відповідальність за жертви та руйнування.

"Єдина причина, заради якої вас відправлять на війну – щоб ви захистили злочинців, їхні палаци, їхні банківські рахунки. І самі стали злочинцями", – сказав Резніков, додавши, що тисячі росіян, мобілізованих восени, вже ліквідовано.

Нагадаємо, раніше головком ЗСУ Валерій Залужний розповів про те, що Росія готує близько 200 тисяч нових військових для чергового походу на столицю України. Великий наступ можуть розпочати взимку чи навесні 2023 року.