RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Ворог відповідає спробами штурму на постійні удари ЗСУ по базах: свіжі карти боїв в Україні

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами, Росія замовчує свої реальні втрати і не зупиняє атаки в районі Сватова та Кремінної. Росіяни намагаються відновити свої позиції на тлі ударів, яких завдають українські сили логістиці ворога на Луганщині.

Про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни продовжують наступати на Бахмутському напрямку, а також на захід від Донецька – на Авдіївському напрямку. У Херсонській області війська ворога відновлюють боєздатність та ведуть оборонні операції.

Схід України

Росіяни намагаються повернути втрачені позиції на північному сході України, проводячи обмежені контратаки. Бої по лінії Сватове — Кремінна, а також у напрямі Лисичанська продовжуються. Українські військові продовжують перешкоджати окупантам утворювати склади боєприпасів, зокрема біля Сватового.

У районі Бахмута продовжуються наземні атаки. Росіяни заявляли про просування у районі Соледара, нібито на околиці міста захоплено залізничну станцію. Мета ворога, на думку аналітиків, вийти на автомагістраль Бахмут — Сіверськ, оскільки є важливою лінією української військової логістики в регіоні. У районі Соледар окупанти використовують піхотні групи, що може говорити про спроби закріпитися на тактичному рівні. На думку аналітиків, це узгоджується з теорією про кульмінацію, під час якої бої навряд чи припиняться, але вже не дадуть серйозних успіхів.

Читайте також: За добу ЗСУ відбили 15 атак ворога на різних напрямках: зведення Генштабу

Південь України

У Херсонській та Запорізькій областях росіяни вдосконалюють лінію оборони та відновлюють свою здатність до бою. Острови в дельті Дніпра залишаються спірною територією, оскільки будь-яка сторона може знищити присутніх там людей. Українські військові продовжують бити по логістичних точках та місцях дислокації ворога на окупованій території.

Як повідомляв "Апостроф", секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що лютий стане вирішальним місяцем для російських окупантів, вони готуються до нових масштабних наступів, проте Україна готова до такого розвитку подій.