RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підготовка екіпажів не головне: чи зможуть ЗСУ інтегрувати Leopard 2

Польща планує передати на озброєння ЗСУ танки західного зразку Leopard 2, які нашим військовим доведеться інтегрувати у свої підрозділи, для чого знадобиться проведення цілого комплексу робіт, зокрема навчити екіпаж.

Про це розповіли "Апострофу" координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець та директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Українські військовослужбовці здатні ефективно підготуватися до управління танками Leopard 2. Водночас головне завдання стоїть не перед екіпажом, воно полягає в перебудові технічно-логістичного забезпечення і кількості часу, необхідного для цього.

Читайте також: Україна отримає від Польщі роту "Леопардів": фото, відео та особливості танка

"Тобто скільки на це знадобиться часу та як швидко кожна ланка зможе бути реалізована", - додав Машовець.

Запаси танків радянського зразку вже вичерпалися, тому їх просто немає де взяти. Це свідчить про потребу у використанні західних танків і відповідно у змінах у ЗСУ.

"Україна не має іншого виходу: ми маємо перейти на західні зразки техніки та якомога швидше їх інтегрувати. І якщо ЗСУ опанували більш складні комплекси ППО, то з танками проблем не буде. Зараз ми отримаємо БМП "Мардер" та "Бредлі", а наступним кроком будуть танки. І цих танків, судячи з усього, буде декілька зразків", - пояснив Згурець

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Будинок для "Леопардів": чи допоможуть західні танки розбити росіян