У них є два варіанти: експерт про нову ймовірну тактику окупантів на Донбасі

Фото:

У російського керівництва є два варіанти подальшого розвитку бойових дій на Донбасі. Росіяни можуть або діяти нині зібраними силами, або збільшити їх можливості за рахунок додаткової мобілізації.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів військовий оглядач Давид Шарп.

Читайте також: Місія нездійсненна: навіщо Путін поставив дедлайн по Донбасу

Він зазначив, що у разі другого варіанту не виключено, що російська армія спробує реалізувати більш амбітні цілі.

"Але це все одно безперспективно, у світлі низької боєздатності нових з'єднань, дефіциту кадрів, техніки, відносного снарядного голоду. Але все ж таки вони можуть і спробувати", - зауважив експерт.

Також він розповів, що нині під Бахмутом спостерігається тактика спроб видавлювання українських військ.

"Розширити цю тактику на великі ділянки фронту - ось це найбільш імовірно. Наприклад, реалізувати спробу вийти до Костянтинівки, Часового Яру та охопити Сіверськ, щоб далі рухатися до Слов'янська та Краматорська. Тобто той самий Бахмут, але на більш широкій ділянці. Можливі несподіванки, адже є й південний напрямок", - пояснив він.

При цьому росіяни не залишають надію, що під час цієї тактики локального наступу та видавлювання десь відбудеться крах української оборони, і тоді зможуть розвинути серйозніший військовий успіх. Українське командування готове і до цих сценаріїв, додав Давид Шарп.

Як писав "Апостроф", для суттєвих результатів українським бійцям потрібна броньована військова техніка й підтримка авіації.