Снігопади і до 20 градусів морозу: якою буде погода в Україні до кінця тижня

В Україну прийшло похолодання, вже цього тижня місцями стовпчики термометрів опустяться до 22 градусів морозу. Також очікуються снігопади.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібаліч у своєму прогнозі на сайті Мeteoprog.

6 лютого

Подекуди пройде невеликий сніг, у Карпатах - помірний. На дорогах буде ожеледиця. Вночі стовпчики термометрів покажуть від 3 до 8 градусів морозу, вдень -4...+1 градус. У Карпатах вночі температура повітря впаде -8 -13 градусів, а вдень прогнозується 4-9 градусів нижче за нуль.

7 лютого

Суттєвих опадів не очікується, лише на заході країни та у Криму можливий помірний сніг. На дорогах ожеледиця. Вночі прогнозується -5 -10 градусів, вдень - від 1 до 6 градусів морозу. У Карпатах вночі буде 12-17 градусів зі знаком мінус, а вдень -5-10 градусів.

8 лютого

Без опадів, мінлива хмарність, ожеледиця. Вночі у західних областях та Криму невеликий сніг. У нічний годинник стовпчики термометрів покажуть від 6 до 11 градусів морозу, а у Вінницькій області, Карпатах та на крайній півночі -16 -12 градусів. Вдень прогнозується 2-7 градусів морозу.

Читайте також: Розслаблятися не варто: синоптик розповіла про несподівані погодні сюрпризи навесні

9 лютого

Прогнозується малохмарна погода, без опадів. Уночі очікуються морози в межах 8-13 градусів, а вдень буде від 1 до 6 градусів морозу. У Карпатах та Прикарпатті вночі від -17 до -22 градусів, вдень на синоптики очікують 4-9 градусів морозу.

10 лютого

Без опадів, вітер невеликий. Вночі стовпчики термометрів покажуть -9 -14 градусів, у Карпатах та Прикарпатті 15-20 градусів нижче за нуль. Вдень очікується 0 -5 градусів.

11–12 лютого

У більшості областей очікуються снігопади та мокрий сніг, на дорогах ожеледиця. У західних областях місцями – сильний сніг. Ночами буде тепліше на 3-5 градусів, вдень очікується від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла.

Раніше "Апостроф" розповідав, чи чекати в Україні ранню весну 2023 року.